Historisk træf for islandske heste 29. - 30. august 2009

Sted: Lejre Forsøgscenter, Sagnlandet, Slangealleen 2, 4320 Lejre
Arrangør: Sagnlandet i samarbejde med Geysir

Islandshesten bliver altid omtalt som den Nordiske Fuldblod og som én af vore virkelig gamle hesteracer med rødder lagt bagud i tiden.
For at belyse dette og for at vi alle skal have det sjovt og samtidig vise omverdenen, hvilken spændende og interessant hest vi har, har Geysir´s aktivitetsudvalg og bestyrelse i samarbejde med Sagnlandet Lejre (tidligere Historisk Arkæologisk Center) besluttet at afholde et Historisk Islandsheste træf i Sagnlandet i dagene 29.-30. august 2009.
Grundtanken er, at belyse islandshesten så langt tilbage vi kan over jernalder, vikingetid, middelalder og op til nutiden.  Vi vil prøve at vise, hvordan hesten er blevet brugt gennem tiderne, fra krigshest i oldtiden til putkræmmer hest ved århundrede skiftet. Vi vil vise hesten, som den blev brugt på Island såvel som i Danmark. Tanken er, at publikum skal opleve alt fra øltölt til opvisning af fyrige konkurrence heste, med andre ord hestens alsidighed. Andre ryttere og hesteinteresserede skal kunne se, at Islandshesten kan gå dressur samt springe, noget en del er skeptiske overfor eller uvidende om.
Hele Centeret skal dagene igennem være i aktivitet med hestegøremål. De besøgende vil få lejlighed til at følge hestene hele dagen og gå fra aktivitet til aktivitet rundt i det smukke terræn. Børn og barnlige sjæle vil få mulighed for en trækketur og måske en tur i hestevogn.
Vi har valgt at invitere et antal ryttere, kørefolk og andre, der kan medvirke til at dette bliver en oplevelse for ekvipagerne men så sandelig også for de mennesker, der vælger at besøge Centeret i løbet af weekenden. Vi har i samråd med Centeret sat et maksimum antal på 100 ekvipager.
For dem, der vil deltage, vil der blive sørget for folde med græs. Det bliver måske større folde, hvor mange heste går sammen. Men hvis dette bliver et problem, kan folk selv medbringe et transportabelt hegn til egen indhegning i de udpegede arealer.
Efter centerets lukketid kl. 17.00 vil der blive arrangeret guidede rideture i området omkring centeret.
En rigtig gammeldags rytterfest vil blive afslutningen om lørdagen. Her vil alle de deltagende samt betalende gæster kunne hygge sig til med et måltid bestående af grillstegt dyr fra Centeret med passende tilbehør, samt drikkevarer ad libitum.
Prisen for deltagerne vil blive mellem kr. 100,00 og 150,00 per person. Dette er inklusiv deltagelse i rytterfesten med mad og drikkevarer.
Al anden forplejning i løbet af weekenden står man selv for.
Der vil være mulighed for overnatning i eget telt på Centeret.
Alle andre, end de deltagende ekvipager og arrangørerne, skal betale indgang til Centeret til de på det tidspunkt gældende priser. Dette betyder at familie, venner etc. alle skal betale indgang. Vi vil på et senere tidspunkt finde frem til et beløb for deltagelse i rytterfesten for rytternes venner og familie, som må forvente at skulle tilmelde sig bindene på forhånd samt opkræve forudbetaling til dette.

I dagene skal vi hver dag vise følgende:
• Jernalder ryttere
• Vikinge ryttere
• Middelalder ryttere
• Husmænd og putkræmmer, kørsel med vogn og landbrugsredskaber
• Islandsk håndheste ridning
• Islandsk postrytter
• Ridning i Islandsk National dragt i damesadel
• Kvadrille - töltkvadrille
• Øltölt
• Gangarts demonstrationer
• Pas løb (hvis muligt)
• Dressur
• Spring
• Hestelege der viser hestens alsidighed og sind
• Fremvisning af top konkurrence heste

Alle der deltager må regne med, at de får en vagt, hvor de skal lave trækketur med publikum. Det gælder dog ikke de deltagere, der skal køre med hest eller trække landbrugsredskaber. Der kan i visse tilfælde give dispensation, hvis hesten vurderes direkte uegnet til trækketure.
Det er vores håb, at vi ved at afholde et sådant træf, kan skabe opmærksomhed om vore heste og vor interesse, og belyse den oldgamle kultur  og historie som er tilknyttet hestene.
Desuden er det så sandelig tanken, at det skal blive et træf, hvor ryttere med mangesidige interesseområder vedrørende vores hest, kan hygge sig sammen og udveksle erfaringer, uanset om man er til skovtur, konkurrence, øltölt eller avl.

Med venlig hilsen
Geysir aktivitets udvalg og bestyrelse


Islandske heste fra
Faxi-klubben i Andelslandsbyen Nyvang

Søndag d. 7. september kl. 13.00-15.00
Oldvejen 25, 4300 Holbæk www.andelslandsbyen.dk

Program
12.00 Ankomst og tur rundt i området
12.30 Opvarmning - Tölt, trav, galop og flyvende pas
13.00 Kvadrille - opvisning
13.30 Gangarter - Tölt, trav, galop og flyvende pas
14.00 Kvadrille - opvisning
14.30 Øl-tölt - 2 ryttere rider med et krus øl på tid
15.00 Kvadrille - afslutning
- i pauser undervejs kan du komme tæt på heste og ryttere

24 islandske heste viser tölt og flyvende pas
Mød de islandske heste og ryttere fra Faxi-klubben. Mød de bedste töltere fra Sjællandsstævnet - se flyvende pas og øltölt og få en masse at vide om, hvad man kan bruge de islandske heste til.

Kom, kik og klap hestene
Få mere at vide om hvad et liv med islandske heste kan byde på. Faxi-klubben har haft 30 års jubilæum i Vipperød. Klubben har mange aktiviteter og traditioner for kvadrilleridning på Roskilde Dyrskue og i Andelslandsbyen. Der afholdes også kursus, stævner, undervisning og ridelejr for både voksne og juniorer. I oktober er der GAMAN-stævne for hele familien på klubbens baner i Vipperød og det er ofte der, at nye interesserede kan møde de islandske heste på den bedste måde.

Dejlig ridehest for voksne og børn
Den islandske hest har et godt sind og en god ridevilje, der gør den meget velegnet til hele familien. 

Kontakt: Helle Martensen - 59 47 14 96 - 20 44 07 10 helles@tophest.dk www.tophest.dk
www.islandshest.dk www.andelslandsbyen.dk www.faxi-klubben.dk 


HESTEFESTIVAL i BonBon-Land 16. - 17. august 2008 kl. 11 - 17
BonBon-Land, Gartnervej 2, Holme-Olstrup, 4684 Holmegaard
Kontakt: Suzanne Berdino
Showtid kl. 15.00 begge dage: Kvadrille og 5 gangarter

HESTE & RYTTERE
Gneisti fra Dalby / Stine Møller Jacobsen
Sokka fra Nedra Asi / Henning Larsen
Vera fra Dybendal / Lisa Larsen
Drift fra Søtofte / Carina Hansen
Sörli fra Reykholti / Kirsten Møller
Baldur frá Saudanesi / Villy Jacobsen
Sif fra Kastaniely / Lars Hansen
Táta fra Dalur / Lone Wallebo
Valkyrja frá Langhúsum / Jeanne Taaftegaard
Spar Es / Kristina Witek
Hördur fra Skefilsstödum / Lene Kildegaard
Huld frá Hlemmiskeidi / Knud Kildegaard

Kontakt: Helle Martensen - 59 47 14 96 - 20 44 07 10
helles@tophest.dk www.tophest.dk
www.islandshest.dk www.bonbonland.dk


Landsskuet 4. - 6. juli 2008 Herning

Kvadrillehold 2008
Gneisti fra Dalby 20 år / Stine Møller Jacobsen
Gledi fra Dalur 12 år Kåret / Diana Winkler
Sokka fra Nedra Asi 15 år Kåret / Henning Larsen
Vera fra Dybendal 15 år / Lisa Larsen
Drift fra Søtofte 8 år Kåret / Carina Hansen
Adi fra Fejø 7 år / Finn Eliasen
Huni fra Lillelund 14 år / Merete Kofoed
Hördur fra Skefilsstödum 11 år / Lene Kildegaard
Sörli fra Reykholti 20 år / Kirsten Møller
Baldur frá Saudanesi 17 år / Villy Jacobsen
Sif fra Kastaniely 9 år Kåret / Lars Hansen
Huld fra Hlemmiskeidi 15 år Kåret / Knud Kildegaard
Táta fra Dalur 7 år Kåret / Lone Wallebo
Adam fra Stettekær 12 år / Hanne Eliasen
Stormsker fra Akureyri 20 år / Henrik Schwartz
Ljósvaki fra Kirkebakkegård 20 år / Preben Tving
Örvar frá Vorsabæ 15 år / Flemming Pedersen
Raudhetta fra Asgogård 13 år Kåret / Henrik Gohn

Roskildekvadrillen til Landsskuet
Det må have været en glad rytter, som lavede følgende rim: Gør livet til en fest - rid islandsk hest. Nu flytter festen til Landsskuet i Herning - d. 4. – 6. juli kan de islandske heste opleves i hele fem shows!
I mange år har de islandske heste været et elsket og med længsel ventet indslag i de store Hesteshow på Roskilde Dyrskue. De islandske heste bringer altid fart over feltet, smil, glæde og brusende energi med sig ind på pladsen.

Nu kommer ”Roskildekvadrillen” til Landsskuet i Herning. Heste og ryttere kommer fra lokalklubberne Faxi og Geysir. Mange af rytterne og hestene har været med i flere år og tæller flere familier, hvor alle deltager; mænd og koner og børn i alle aldre.

At ride kvadrille er blevet et fast punkt i Faxi-klubben, og opvisning af Kvadrilleholdet er blevet fast indslag, når der sker noget med heste mange steder på Sjælland. Helle Martensen har redet kvadrille siden Hest & Rytter i Bella Centret januar 1983, og har efterhånden har stået i spidsen for Roskildekvadrillen i mere end 15 år. Hun kan ikke lade være!

Det er altså rutinerede folk, der kommer til Herning - og de glæder sig til at vise deres heste frem. Blandt hestene finder man to 20-års heste, der ofte har været med i opvisningerne. Der er også en fin blanding af kårede avlsheste, VM-sportheste og helt almindelige skovtursheste. Hvem, der er hvem - JA, det må tilskueren selv finde ud af!
Alle ryttere rider, for at dele deres glæde over netop at have deres islandske hest.

Dansende tölt & flyvende pas
Den islandsk hest er kendetegnende ved, at den mestre hele fire eller fem gangarter, hvor andre heste som regel ”kun” går skridt, trav og galop. Konkurrencer på islandske heste handler om at vise, at hesten mestre disse gangarter til fuldkommenhed.

Tölt er den ene af disse ekstra gangarter og kan beskrives som en 4-taktet gangart, hvor hesten hele tiden har et eller to ben i jorden. Takten skal være ren 4-takt, således der er lige lang tid mellem benenes nedslag i jorden. Idealet er en taktren, smidig og velrejst hest, som udstråler stolthed, løbeglæde og samarbejdsvilje. Når tölten er rigtig godt, ser det ud, som om hest og rytter danser hen over jorden.

Flyvende pas er den anden af disse ekstra gangarter – og ikke alle islandske heste mestre denne gangart. Pas er en 2-taktet gangart, som dog i praksis er let 4-taktet på grund af den høje fart. Hesten flytter for- og bagben på samme side samtidig - og med et langt svæv inden næste benpar rammer jorden. Idealet er en hurtig, kraftfuld og velrejst hest, som bliver ved med at øge farten og udstråler stor løbeglæde - og gerne lidt "vildskab". Der skal være harmoni mellem hest & rytter.

Heste, som kan vise skridt, trav, galop og tölt kaldes for 4-gængere.
Heste, som også viser flyvende pas kaldes for 5-gængere.

Gangarter på grusbane - rides som Tölt, 4-gang og 5-gangsfinaler med speakerkommentarer

Fakta om Dansk Islandshesteforening - foreningen blev dannet i 1968 og fejrer i år sit 40 års jubilæum. 
Foreningen er landsdækkende og har omkring 8.200 medlemmer fordelt over hele landet.
www.islandshest.dkRoskilde Dyrskue 2008 It's SHOWTIME 6. - 8. juni 2008
Ialt 80.621 besøgende

Kvadrilleholdet 2008
Stine Møller Jacobsen/Gneisti fra Dalby
Diana Winkler/Gledi fra Dalur
Henning Larsen/Sokka fra Nedra Asi
Lisa Larsen/Vera fra Dybendal
Carina Hansen/Drift fra Søtofte
Jeanette Mortensen/Jósep fra Skardi
Finn Eliasen/Adi fra Fejø
Kirsten S. Nevers/Sida fra Stettekær
Lone Wallebo/Hördur fra Skefilsstödum
Merete Kofoed/Huni fra Lillelund
Henrik Mortensen/Bjargpór frá Blesastödum
Villy Jacobsen /Baldur frá Saudanesi
Lars Hansen/Sif fra Kastaniely
Knud Kildegård/Huld fra Hlemmiskeidi
Julie Nielsen/Frida fra Stettekær
Berit Zeeberg/Ari fra Katulabo
Rune Hansen/Snör fra Saudhaga
Thor Hansen/Rindill fra Græse Mølle
Henning Nevers/Jónas fra Stettekær
Flemming Pedersen/Örvar frá Vorsabæ
Henrik Gohn/Raudhetta fra Asgogård
Bo Hansen/Kostur fra Dalur

Udstillede heste
Hingste 6 år og ældre
23 p. + ærespræmie
1797 GIRDIR fra VINDÁSI, Jette Veie Nielsen, Minkemarkvej 12, 4300 Holbæk
23 p. 1799 KOSTUR fra DALUR, Bo Hansen, Torupvejen 76, 3390 Hundested

Hingste 2 år
23 p. + ærespræmie
1801 BJARMI fra HØBJÆRGHUS, Jette Saltoft Gram, Høbjærgvej 60, 4340 Tølløse
23 p.
1804 ATLI fra BÆKKEGÅRDEN, Bækkegårdsvej 4, 3200 Helsinge
22 p.
1803 LOKKUR fra FLUGSÆL, Michael Hembo, Tybjerg Bygade 8, 4160 Herlufmagle
1807 HALFDAN fra ENGHOLM, Ditte Cecilie Vemming, Dommerengen 12, 3200 Helsinge
1806 KLAKI fra BÆKKEGÅRDEN, Bækkegården, Bækkegårdsvej 4, 3200 Helsinge
1800 DAGFARI fra FOGEDGÅRDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1805 DROPI fra FOGEDGAARDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje

Følhopper med føl ved siden
23 p. + ærespræmie
1813 SEFA fra KETILSSTÖDUM, Henriette Thaulow, Gl. Lyngevej 82, 3450 Allerød
22 p.
1811 HULDA fra SAUDÁRKRÓKI, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1815 EMBLA fra ENIGHED, Carina og Lars Hansen, Linderupvej 6, 4540 Fårevejle
1810 GÁTA fra LAMBANESI, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1816 TYRA fra BRANDHØJ, Per Brandhøj, Søhusevej 3, 4241 Vemmelev
21 p.
1812 LÍTFRID fra LILLE NØRREGÅRD, Tina Nielsen, Bregnevej 12, 4652 Hårlev
Goldhoppe der stiller i samling
22 p.
1818 UNA fra SKRÆPPEKÆR, Pernille Thorsen, Sæbyvej 37, 4070 Kirke Hyllinge

Hopper 3 år
23 p. + ærespræmie
1831 IDA fra KATULABO, Bo Hansen, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1828 SIF fra BRÖSARPSGÅRDEN, Tina Rohde og Peter Larsen, Lindebjergvej 1, 3320 Skævinge
1819 MÁNADIS fra KASEN, Pernille Dalsgaard, Lystrupvej 2, 3540 Lynge
23 p.
1824 DIMMBRÁ fra ENGHOLM, Ditte Cecilie Vemming, Dommerengen 12, 3200 Helsinge
1820 VIGDIS fra SKRÆPPEKÆR, Pernille Thorsen, Sæbyvej 37, 4070 Kirke Hyllinge
22 p.
1829 ENYA fra BOGNÆS, Jette Veie Nielsen, Minkemarkvej 12, 4300 Holbæk
1823 SVALA fra HESTHUSET ÆRØ, Dorte Tang Møller, Frederiksborgvej 451, 4000 Roskilde
1830 ABBADIS fra TYREVOLDSDAL, Carina og Lars Hansen, Linderupvej 6, 4540 Fårevejle
1831A LUKKA fra LYKKESHOLM, Pernille Harslund, Hørupvej 14, Hørup, 3550 Slangerup
1825 BLIDA fra SØNDERKJÆR, Marlene Harms Larsen, Skovhusvej 4, Søsum, 3670 Veksø
1827 BLIDA fra LILLE PILEGAARD, Lars Z. Nielsen, Lille Karlsmindevej 121, 3390 Hundested
21 p.
1822 VIDJA fra TERSLEV, Finn Dahl Poulsen, Brogade 4, Terslev, 4690 Haslev
1826 HELLA fra DALUR, Marianne Knudsen, Bjergsøvej 24, 4534 Hørve
Hopper 2 år
22 p.
1833 EYGLÓ fra SOLLØKKE, Iben Dolriis, Nørreløkkevej 2, 3000 Helsingør
1834 MÁNADÖGG fra NØRREVANG, A. J. Andersen, Damvadvej 58, 3670 Veksø Sjælland

Kontakt: Helle Martensen - 59 47 14 96 - 20 44 07 10 helles@tophest.dk www.tophest.dk
www.islandshest.dk


Nordatlantiske Dage på Nordatlantens Brygge
Weekend 26. - 27. april 2008 - aktiviteter på Nordatlantens Brygge midt i København. Selvfølgelig også islandske heste!

Islands, Færøernes og Grønlands Turistråd viser i samarbejde en bred vifte af kulturelle aktiviteter og rejserelaterede produkter knyttet til de tre lande. I løbet af weekenden vil man kunne opleve modeshow, islandske heste, koncert, spøgelseshistorier, vikingespil, korsang, kunstudstilling, krydstogtskib og meget mere … www.bryggen.dk

Islandske heste - Der blev vist lidt kvadrilleridning på parkeringspladsen og til slut kom vikingerne med et horn fyldt med øl. Børn kom på ryggen og der blev snakket Island og kigget på heste.

HEST / RYTTER / FARVE / NAVN [betydning]
Valkyrja fra Langhúsum / Lone Hansen
Vindótt - Valkyrja [serverer øl for krigere]
Sokka fra Nedra Asi / Henning Larsen
Sort- Sokka [med sokker]
Stulka fra Skardi / Diana Winkler
Sort- Stulka [pige]
Táta fra Dalur / Grethe Stillhoff
Rød- Táta [lille pige]
Hördur fra Skefilsstödum / Jesper Hansen
Grå- Hördur [mandsnavn]
Vera fra Dybendal / Lisa Larsen
Sort med blis- Vera [væsen]

Kontakt: Helle Martensen - 59 47 14 96 - 20 44 07 10 helles@tophest.dk www.tophest.dk
www.islandshest.dk
Mere end 70.000 besøgende på Roskilde Dyrskue 2005


Præmieliste ISLANDSKE HESTE på Roskilde Dyrskue 2005

Hingste på 6 år og ældre
24 p. + Ærespræmie
1811 VÆNGUR fra AUÐSHOLTSHJÁLEIGU, Stutteri Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
23 p.
1810 ESJAR fra HOLTSMÚLA, Joan Lægg Willumsen / Jørgen Villadsen, Birkegårdsvej 11, 4683 Rønnede


2-årige hingste
23 p.
1813 ASI fra SKRÆPPEKÆR, Pernille Thorsen, Sæbyvej 37, 4070 Kirke Hyllinge
22 p.
1814 FAGUR fra GRANBAKKEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
21 p.
1815 ASI STEDET fra HØJVANG, Kirsten Egede, Disagervej 8, 4200 Slagelse

Følhopper med føl ved siden
23 p.
1822 HULDA fra SAUOTARKRÓKI, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1820 ELDING fra SIGLA, Trine Pantmann, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge
22 p.
1818 SIÐA fra TJENERGÅRDEN, Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, 4683 Rønnede

Hopper 6 år og ældre uden eget føl ved siden, der udstilles i samling
22 p.
1823 GÆFA fra SIGLA, Trine Pantmann, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge

Hopper 4 og 5 år, som ikke foler i indeværende år
23 p. + Ærespræmie
1829 ASKJA fra BOMOSEN, Peter Feldthaus Larsen, Lindebjergvej 1, 3320 Skævinge
23 p.
1826 SIGGA fra BJERGESØ, Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
1825 ASSA fra BJERGESØ, Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
22 p.
1828 LINA fra STENHOLT, Gunnar Jonsson, Odderdamsvej 1A, 3400 Hillerød
21 p.
1824 FREYA fra LUNDEGÅRDEN, Veronika Jelsmark, Vestermarksvej 6, 4200 Slagelse

3-årige hopper
24 p. + Ærespræmie
1837 VENUS fra FOGEDGÅRDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
23 p.
1833 FROSTMODA fra KATULABO, Stutteri Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1832 TÁTA fra HJØRNEGÅRDEN, Jette Saltoft Gram, Høbjærgvej 60, 4340 Tølløse
1830 HRAFNDÍS fra ÁRBAKKA, Stutteri Flugsæl, Tybjerg Bygade 8, 4160 Herlufmagle
1835 VÆNA fra HJØRNEGÅRDEN, Jette Saltoft Gram, Høbjærgvej 60, 4340 Tølløse
22 p.
1836 KYLJA fra NØRREVANG, Astrid Junker Andersen, Damvadvej 58, 3670 Veksø Sj.
1831 SILFRA fra SKUMSSTÖÐUM, Nanna Daugbjerg, Høveltsvangsvej 3, 3450 Allerød
1838 LYFTING fra SIGLA, Trine Pantmann, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge
1834 BÁRA fra BÆKKEGÅRDEN, Lone Møller San-Pedro, Bækkegårdsvej 4, 3200 Helsinge
1840 HRISLA fra HAGENBJERG, Maj-Britt Damgaard, Borsholmvænget 7, 3100 Hornbæk
21 p.
1839 SVALA fra HESSEL, Jeanne Galler, Hjørringgade 15, 4.tv., 2100 København ØRoskilde Dyrskue - Det store Hesteshow - islandske heste

Fredag 3. juni 2005 Det store Hesteshow: Show kl. 20:05

Lørdag 4. juni 2005 
GANGARTSSHOW kl. 10.00 - 10.15 - Islandske heste
Det store Hesteshow: Show kl.12:36
NYHED AFTEN show: Show kl. 21:56

Søndag 5.juni 2005 
Det store Hesteshow: Show kl. 13:24 


Roskilde Dyrskue - Resultater 2004

2-årige hingste
22 point 
ELDJÁRN fra JERNBJERG, Teknisk Skole Slagelse , C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse
21 p. 
HUGI fra BAKKERNE, Anna Worm, Bækkebrovej 28, 3220 Tisvildeleje

Følhopper - med føl ved siden
23 point + ærespræmie
HREFNA fra BRUNEMARK, Tina Rohde, Lindebjergvej 1, 3320 Skævinge
22 point 
GOLA fra NYJABÆ, Marianne Thorsen, Starhøjvej 6, 4683 Rønnede
STELLA fra BJØRNHOLM, Jette Bomholdt, Rønnekildevej 7, 3200 Helsinge
HEIDA fra KJARNA, Anna Worm, Bækkebrovej 28, 3220 Tisvildeleje
21 point 
KELLA fra BIRKELUNDEN, Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, 4683 Rønnede

4-og 5 årige hopper
23 point + ærespræmie
NÁTTFARADÍS fra STENHOLT, Tanja Jonsson, Odderdamsvej 1 B, 3400 Hillerød
22 point
LOKKADIS fra ROLANDSGÅRDEN, Helle Aarup, Frenderupvej 8, 4100 Ringsted
21 point
TÍBRÁ fra VEDDINGE, Nete Lissau, Strandvangsvej 10, 4571 Grevinge3-årige hopper
23 point + ærespræmie
EYDÍS fra KATULABO, Bo Hansen, Torupvejen 76, 3390 Hundested
23 point 
BRYNJA fra BIRKELUNDEN, Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, 4683 Rønnede
22 point 
GÁSKA fra ERTEBJERG, Anette Schäfer, Kastholmvej 4, 4000 Roskilde
TRISSA fra FOGEDGÅRDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
SÓL fra BØGEHAVEGÅRD, Christina Havresøe, Tindingevej 12, 4291 Ruds Vedby
LYGNA fra BIRKELY, Line K. Jeppesen, Tvingsbakken 26, 3200 Helsinge
21 point 
ASSA fra BJERGESØ, Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
SIGGA fra BJERGESØ, Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
SIA LILLE fra PILEGAARD, Lars Zeeberg Nielsen, Lille Karlsmindevej 121, 3390 Hundes.
20 point 
TINNA fra FOGEDGÅRDEN, Anne Louise Sylvest, Haldvejen 17, 3390 Hundested

2-årige hopper
23 point + ærespræmie
SIA fra STORMURGAARD, Tanja Hedengran Christensen, Odinsvej 12,1.th, 4700 Næstved
22 point 
VENUS fra FOGEDGÅRDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
LYFTING fra SIGLA, Trine Pantmann, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge
TYRA fra BØGEGÅRDEN, Liselotte og Uffe Chlemdorff, Dønnevældevej 101, 3230 Græst.
SAGA fra ANKERLY, Lene Hobert, Sortebjergvej 6, 3200 Helsinge
21 point 
DIMMA fra ROLANDSGÅRDEN, Rikke Larsen, Tåderupvej 11, 4293 Dianalund
FINA fra PILEHØJ, Birgitte og Ulrik Boesen, Mosegårdsvej 4, 3480 Fredensborg
HREMMSA fra BAKKERNE, Anna Worm, Bækkebrovej 28, 3220 Tisvildeleje
MYSLA fra ROLANDSGÅRDEN, Helle Aarup, Frenderupvej 8, 4100 Ringsted
VIDJA fra FOGEDGÅRDEN, Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje

Islandske heste i show

SHOW med mere end 20 islandske heste i det store HESTESHOW
FREDAG, LØRDAG og SØNDAG
Se mere på www.roskildedyrskue.dk

SHOWTIDER - med de 24 islandske heste i Det store Hesteshow

Fredag 4. juni: Show 20:15
Lørdag 5. juni: Show 12:55
Søndag 6. juni: Show 17:48

Udstillere på Roskilde Dyrskue 2004

2-årige hingste

Teknisk Skole Slagelse , C.A. Olesensvej 2, Jernbjerg, 4200 Slagelse
1805 ELDJÁRN fra JERNBJERG, DK02100260, rød, Hoved: stjerne, hvirvel under øjen-niveau på midtlinie. Krop: hvirvel bringe begge sider, hvirvel lyske begge sider.
chips v.s.hals 208210001109345. Født d. 09042002 hos Jordbrug Teknisk Skole
Slagelse, Torben Kjær, C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse.
F: ANGI 1035 fra LAUGARVATNI IS1982187035, M: KRAFLA fra JERNBJERGGÅRD
DK9820300 2, MF: DARRI 1021 fra KAMPHOLTI IS1981187520

Anna Worm, Bækkebrovej 28, Tibirke, 3220 Tisvildeleje
1806 HUGI fra BAKKERNE, DK02104554, rød, Hoved: stjerne, snip, hvirel under
øjenniveau til højre for midtlinie. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel
bringe begge sider. chips v.s.hals 208210001083567. Født d. 07072002 hos
Anna Worm, Bækkebrovej 28, Tibirke, 3220 Tisvildeleje.
F: HRAFN fra GARDABÆ IS1994125409, M: SÓKN fra MIDSITJU IS91258701,
MF: KLIDUR fra MIDSITJU IS87157535

Følhopper med føl ved siden
Jette Bomholdt, Rønnekildevej 7, Ramløse, 3200 Helsinge
1807 STELLA fra BJØRNHOLM, DK92206371, rød, Født d. 25071992 hos John
Nielsen, Salbyvej 138B, 4600 Køge.
F: KVISTUR 1044 fra GERDUM IS1981184601, M: SKESSA fra KIKHAVN
DK70200014, MF: NASI fra SKÁNEY IS65135800
Føllets fader: DAGUR fra SKALHOLTI, IS86188401

Marianne Thorsen, Starhøjvej 6, 4683 Rønnede
1808 GOLA fra NYJABÆ, IS1994287611, sortbrun. Født d. 01011994 på Island .
F: STORMUR fra STÓRHÓLI IS1987155130, M: LYFTING fra NYJABÆ
IS77287557, MF: SÖRLI 653 fra SAUDÁRKRÓKI IS1964157001
Føllets fader: VIGRI fra RAGNHEIDARSTÖDum, IS1987187067

Anna Worm, Bækkebrovej 28, Tibirke, 3220 Tisvildeleje
1809 HEIDA fra KJARNA, IS1994265462, rød, Født d. 01011994 på Island, .
F: GUSTUR fra AKUREYRI IS1987165013, M: ÖSK fra EYVINDARÁ
IS1985276011, MF: SÖRLI 653 fra SAUDÁRKRÓKI IS1964157001
Føllets fader: HEKIR fra KJARTANSSTÖDUM, IS1994187340

Tina Rohde, Lindebjergvej 1, 3320 Skævinge
1810 HREFNA fra BRUNEMARK, DK1995205695, sort, IS fryse h.s.hals DK 55695. Født d. 240619 95 hos Kirsten Damkjær,
Uglesø Mosevej 1, Brunemark, 3490 Kvistgård.
F: NEISTI fra FUGLSANG DK1981100168, M: NÁTTFILLA fra VELDS
DK82200080, MF: GORDON 869 fra STÓRA-HOFI IS39100869
Føllets fader: VÆNGUR FRA AUDSHOLTSHJÁLEI, IS1994187053

Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1811 KELLA fra BIRKELUNDEN, DK00204121, rød, Hoved: skudstjerne, aflang
snip med kødfarvet midte. Andet: lys man og hale, chips v.s.hals
208210001047364. Født d. 08052000 hos Joan og Kurt Willumsen,
Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede.
F: VÆNGUR fra ENGIMYRI IS1991165320, M: FLENNA fra STENDALSGÅRD
DK91200550, MF: DJÁKNI 1043 fra HVOLSVELLI IS1982186003
Føllets fader: VIGRI fra RAGNHEIDARSTÖDUM, IS1987187067

4-og 5 årige hopper, som ikke foler i indeværende år
Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1812 VALDÍS fra GRANBAKKEN, DK99202391, brun, Hoved: hvirvel på hver sin
side af midtlinie over øjenniveau. Andet: ål. Født d. 130519 99 hos Nina B.
Olesen, Granbakkevej 5, Bannebjerg, 3230 Græsted.
F: ANDVARI fra THORSVIGHUS DK1988100247, M: PRINSESSA fra
GRANBAKKEN DK91203427, MF: KVISTUR 1044 fra GERDUM IS1981184601

Helle Aarup, Frenderupvej 8, Kyringe, 4100 Ringsted
1813 LOKKADIS fra ROLANDSGÅRDEN, DK99205457, brungrå, Hoved: hvirvel over
øjenniveau til højre for midtlinie. Krop: hvirvel bag øre begge sider. Født d.
05061999 hos Helle Aarup, Frenderupvej 8, Kyringe, 4100 Ringsted.
F: FERILL fra HAFSTEINSSTÖDUM IS1990157343, M: SILFRA fra LYKKEGÅRDEN
DK88200402, MF: SILFURTOPPUR fra SKOVGÅRD DK1978100121

Tanja Jonsson, "Stenholt", Odderdamsvej 1 B, 3400 Hillerød
1814 NÁTTFARADÍS fra STENHOLT, DK99206203, sortbrun, Hoved: hvirvel
over øjenniveau på midtlinie. chips v.s.hals 208210001017384. Født d.
10071999 hos Astrid Heller Jonsson, c/o Gunnar Jonsson, Odderdamsvej 1
A, Stenholt, 3400 Hillerød.
F: GASSI 1036 fra VORSABÆ II IS1982187036, M: FLUGA 6389 fra
ÁSMUNDARSTÖDUM IS81286541, MF: SÖRLI 653 fra SAUDÁRKRÓKI
IS1964157001

Nete Lissau, Strandvangsvej 10, 4571 Grevinge
1815 TÍBRÁ fra VEDDINGE, DK00204061, sortbrun, Hoved: stjerne. chips
v.s.hals 208210001033247. Født d. 30042000 hos Carina og Kristian Lund,
Veddingevej 19, Veddinge, 4540 Fårevejle.
F: NEISTI fra KÓPAVOGI IS1989125222, M: KATLA fra TJARNALANDI
IS87275486, MF: TRAUSTI fra VIDIVÖLLUM FREM IS84175002

3-årige hopper
Line K. Jeppesen, Tvingsbakken 26, Annisse Nord, 3200 Helsinge
1816 LYGNA fra BIRKELY, DK01202202, sortbroget, Hoved: stjerne, snip, hvir-vel
centralt placeret. Krop: broget. chips v.s.hals 208210001087987.
Født d. 26042001 hos Anne-Katrine og Henning Holm, Villingerødvej 31,
Villingerød, 3120 Dronningmølle.
F: VÆNGUR fra ENGIMYRI IS1991165320, M: SKESSA fra LUNDEN
DK95207081, MF: SPRETTUR fra FAKSEMOSEVEJ DK87100139

Anne Louise Sylvest, Haldvejen 17, Torup 3390 Hundested
1817 TINNA fra FOGEDGÅRDEN, DK01205146, sortbrun, Hoved: lille snip. chips
v.s.hals 208210001084330. Født d. 17052001 hos Susanne Thiemke,
Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje.
F: GULLTOPPUR fra PVERÁ, SKIDADAL IS89165803, M: VINA fra STÅRUP
DK93206844, MF: SVEIPUR 874 fra RAUDSBAKKA IS1972184054

Lars Zeeberg Nielsen, Lille Karlsmindevej 121, 3390 Hundested
1818 SIA LILLE fra PILEGAARD, DK01205089, rød, Hoved: stjerne, hvirvel over
øjenniveau på midtlinie. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe
begge sider. chips v.s.hals 208210001086811. Født d. 01062001 hos Berit
Zeeberg, Lille karlsmindevej 121, Kikhavn, 3390 Hundested.
F: GNYR fra HREPPHÓLUM IS1988188170, M: GILDA fra SKOVBO
DK97206472, MF: GAMMUR fra TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1819 ELFA fra KATULABO, DK01205087, skimmel, Hoved: hvirvel centralt placeret.
Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe begge sider. Andet: født
rød, chips v.s.hals 208210001090033. Født d. 07062001 hos Bo Hansen,
Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested.
F: GAMMUR fra TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020, M: PRA fra KATULABO
DK97203095, MF: HRAFN KETILL 996 fra SAUDÁRKRÓKI IS76157006

Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
1820 ASSA fra BJERGESØ, DK01205173, sortbrun, Hoved: hvirvel under øjenniveau
til venstre for midtlinie. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe
begge sider. Andet: kan blive skimmel, chips v.s.hals 208210001082539.
Født d. 08062001 hos Marianne Knudsen, Bjergesøvej 24, 4534 Hørve.
F: NÖKKVI fra ERIKSHOLM MARK DK1979100015, M: HREFNA fra SKIBELUND
DK88200039, MF: BLOSSI fra KIRKJUBÆ IS1965186110

Anette Schäfer, Kastholmvej 4, 4000 Roskilde
1821 GÁSKA fra ERTEBJERG, DK01206610, mørk vildhestefarvet, Hoved: hvirvel
central. Andet: kan blive skimmel, chips v.s.hals 208206000037178. Født
d. 08062001 hos Anette Schäfer, Kastholmvej 4, 4000 Roskilde.
F: HÚGINN fra TORNEN DK89101714, M: VIGDIS fra KIRKESKOVEN
DK92206736, MF: PJÁLFI fra KELDUDAL IS1984157001

Marianne Olga Knudsen, Højskolevej 23, 4534 Hørve
1822 SIGGA fra BJERGESØ, DK01205172, rød, Hoved: stjerne, hvirvel centralt
placeret. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe begge sider. chips
v.s.hals 208210001094103. Født d. 15062001 hos Marianne Knudsen,
Bjergesøvej 24, 4534 Hørve.
F: NÖKKVI fra ERIKSHOLM MARK DK1979100015, M: VIDJA fra MIDHÚSUM
IS92284962, MF: DAGUR fra MOSFELLSBÆ IS86116005

Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1823 TRISSA fra FOGEDGÅRDEN, DK01205145, musegrå, Hoved: stjerne. chips
v.s.hals 208210001092077. Født d. 18062001 hos Susanne Thiemke,
Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje.
F: ÓDINN fra SAUDHAGA IS1993176200, M: SAGA fra FOGEDGÅRDEN
DK96204323, MF: GEISLI fra SIGLA DK1987100298

Christina Havresøe, Tindingevej 12, 4291 Ruds Vedby
1824 SÓL fra BØGEHAVEGÅRD, DK01204012, rød, Hoved: lille snip mellem næse-borene. chips v.s.hals 208210001104571. Født d. 20062001 hos Liselotte
og Uffe Chlemdorff, Stutteri Bøgegården, Dønnevældevej 101, Dønnevælde,
3230 Græsted.
F: NÓI fra NØDDEGÅRDEN DK1990102498, M: SUNNEVA fra SÓLBREKKU
IS89275371, MF: OTUR 1050 fra SAUDÁRKRÓKI IS1982151001

Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1825 BRYNJA fra BIRKELUNDEN, DK01203985, musegrå med ål, Andet: zebrastri-ber
på alle ben, chips v.s.hals 208210001045248. Født d. 22062001 hos
Joan og Kurt Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede.
F: ASI fra BRIMNESI IS1984157017, M: MÓSA fra SKÁL IS88285051, 
MF: DREKI fra SKÁL IS801850 50

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1826 EYDÍS fra KATULABO, DK01206580, rød, Hoved: stjerneblis ud med højre
næsebor, hvirvel på midtlinie over øjenniveau. Krop: hvirvel lysken begge
sider, hvirvel bringe begge sider. chips v.s.hals 208210001082274. Født d.
06082001 hos Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested.
F: ANDVARI fra VIDIMEL IS1997157616, M: MIST fra KIRKJUBÆ IS1994286105,
MF: LOGI fra SKARDI IS1988186775

2-årige hopper
Rikke Larsen, Tåderupvej 11, Sobjerg, 4293 Dianalund
1827 DIMMA fra ROLANDSGÅRDEN, DK02200795, sort, Hoved: hvirvel over øjen-niveau på midtlinie. Krop: hvirvel bringe begge sider, hvirvel lyske begge
sider. chips v.s.hals 20821000109375 1. Født d. 03052002 hos Rikke
Larsen, Tåderupvej 11, Sobjerg, 4293 Dianalund.
F: FERILL fra HAFSTEINSSTÖDUM IS1990157343, M: FINA fra KIRSTINEHØJ
DK1995205803, MF: KVISTUR 1044 fra GERDUM IS1981184601

Teknisk Skole Slagelse , C.A. Olesensvej 2, Jernbjerg, 4200 Slagelse
1828 ELDRÚN fra JERNBJERG, DK02202635, rød, Hoved: stjerne, snip, hvirvel over
og under øjenniveau på midtlinie. Krop: hvirvel lyske begge sider. chips
v.s.hals 208210001122403. Født d. 02062002 hos Jordbrug Teknisk Skole
Slagelse, Torben Kjær, C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse.
F: STEBBI fra ÆRTEBJERG DK1992107341, M: LOTTA fra JERNBJERGGÅRD
DK89200164, MF: KVISTUR 1044 fra GERDUM IS1981184601

Tanja Hedengran Christensen, Odinsvej 12, 1. th, 4700 Næstved
1829 SIA fra STORMURGAARD, DK02204865, brun, Hoved: hvirvel på midtlinie
under øjenniveau. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel nederst på
bringe begge sider. chips v.s.hals 208210001093770. Født d. 03062002 hos
Bettina Vestergaard, Spobjergvej 78, 6, 8220 Brabrand.
F: ÖGRI fra HÁHOLTI IS93188025, M: RJÓD fra GARDSÁ IS90265877, 
MF: SÓMI fra HÖSKULDSSTÖDUM IS87165501

Liselotte og Uffe Chlemdorff, Stutteri Bøgegården, Dønnevældevej 101,
Dønnevælde, 3230 Græsted
1830 TYRA fra BØGEGÅRDEN, DK02203939, rød, Hoved: enkelte hvide hår
på næseryg, hvirvel på midtlinie over øjenniveau. chips v.s.hals
208224000005937. Født d. 05062002 hos Liselotte og Uffe Chlemdorff,
Stutteri Bøgegården, Dønnevældevej 101, Dønnevælde, 3230 Græsted.
F: NÓI fra NØDDEGÅRDEN DK1990102498, M: NÁTTRÚN fra KATULABO
DK89200098, MF: HRANNAR fra SELFOSSI IS1973187690

Birgitte og Ulrik Boesen, Mosegårdsvej 4, 3480 Fredensborg
1831 FINA fra PILEHØJ, DK02204876, sort, Hoved: hvirvel over øjenni-veau
på midtlinie. Krop: hvirvel lysken begge sider. chips v.s.hals
208224000007063. Født d. 06062002 hos Birgitte Simoni Holmstad,
Mosegårdsvej 4, Grønholt, 3480 Fredensborg.
F: HEIKIR fra KJARTANSSTÖDUM IS1994187340, M: EYGLO DK98205292,
MF: FÖRULL fra SANDHÓLAFERJU IS86186019

Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1832 VENUS fra FOGEDGÅRDEN, DK02204477, brun, Hoved: hvirvel centralt
placeret. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe begge sider.
chips v.s.hals 208210001084547. Født d. 11062002 hos Susanne Thiemke,
Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje.
F: SKJÖLDUR fra ÚLFSSTÖDUM IS97176204, M: FOLDA IS90225034,
MF: TARZAN fra MEDALFELLI IS86125011

Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1833 VIDJA fra FOGEDGÅRDEN, DK02204478, sortbrun, Hoved: hvirvel centralt
placeret. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe begge sider.
chips v.s.hals 208210001094152. Født d. 14062002 hos Susanne Thiemke,
Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje.
F: SKJÖLDUR fra ÚLFSSTÖDUM IS97176204, M: FJÓLA fra SØBAKKEGÅRD
DK1993206850, MF: KONUNGUR fra TOKKERUP Å DK1980100115

Trine Pantmann, SIGLA, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge
1834 LYFTING fra SIGLA, DK02204988, vildhestefarvet, Hoved: hvirvel på midt-linie
over øjenniveau. Krop: ål. chips v.s.hals 208224000034229. Født d.
19062002 hos Trine Pantmann, SIGLA, Valby Overdrev 9, 3200 Helsinge.
F: HRANNAR fra KYRHOLTI IS1988158436, M: BOTHILDUR fra KROGEN
DK87200427, MF: LEÓ 975 fra STÓRA-HOFI IS78186010

Anna Worm, Bækkebrovej 28, Tibirke, 3220 Tisvildeleje
1835 HREMMSA fra BAKKERNE, DK02204913, rød, Hoved: hvirvel på midtlinie
under øjenniveau. Krop: hvirvel lysken begge sider, hvirvel bringe begge
sider. chips v.s.hals 208210001090052. Født d. 22072002 hos Anna Worm,
Bækkebrovej 28, Tibirke, 3220 Tisvildeleje.
F: NÖKKVI fra RYETHØJ DK1998103061, M: HEIDA fra KJARNA IS1994265462,
MF: GUSTUR fra AKUREYRI IS1987165013

Lene Hobert, Sortebjergvej 6, 3200 Helsinge
1836 SAGA fra ANKERLY, DK02205342, rødbroget, Hoved: hvirvel over øjenniveau
til højre for midtlinie. Krop: broget. chips v.s.hals 208210001092679. Født
d. 30072002 hos Lene og Hans Hobert, Sortebjergvej 6, 3200 Helsinge.
F: NEISTI fra KÓPAVOGI IS1989125222, M: BLIDA fra BIRKESTEDET
DK87200119, MF: DARRI 1021 fra KAMPHOLTI IS1981187520

Helle Aarup, Frenderupvej 8, Kyringe, 4100 Ringsted
1837 MYSLA fra ROLANDSGÅRDEN, DK02205096, sortbrun, Hoved: hvirvel
central. Krop: ål hvirvel bringe begge sider, hvirvel lyske begge sider.
chips v.s.hals 208210001082287. Født d. 30072002 hos Helle Aarup,
Frenderupvej 8, Kyringe, 4100 Ringsted.
F: FERILL fra HAFSTEINSSTÖDUM IS1990157343, M: SILFRA fra LYKKEGÅRDEN
DK8820040 2, MF: SILFURTOPPUR fra SKOVGÅRD DK1978100121 Min debut som udstiller på Roskilde Dyrskue
Af Lene Søe Rasmussen, Skævinge

Ja, egentlig har dyrskuer jo altid været for små piger, der gerne ville vise deres nyvaskede ponyer frem, og jeg havde faktisk aldrig forestillet mig at jeg skulle nå dertil, hvor jeg skulle bruge oceaner af tid på at strigle min stakkels hoppeplag, som brat blev hevet ud af sin fredelige dagligdag, for pludselig at skulle opdrages på, gås tur med og så altså strigles for at slide de sidste lange rester af vinterpelsen ned. Det sidstnævnte skulle jeg senere erfare havde været overflødigt, da andre udstillere simpelthen havde valgt at anvende en barbermaskine til formålet ( med spændende resultat til følgeŠ.)
MEN det hele startede, da jeg fik at vide ,at jeg ikke kunne få min 3-års hoppe vejledende bedømt. Så måtte jeg tage på dyrskue. Så hesten blev som nævnt trænet i hele repetoiret og var hamrende dygtig indtil vi kom ned til dyrskuepladsen. Her havde den med et glemt ALT, og jeg måtte efter bedste evne vise en hest der faktisk gerne ville stå på bagbenene og/eller vise trav i versader for hånd (alligevel en flot præstation ,når man tænker på den kun er tre. Det gav dog ikke flere pointŠ!). Dyret blev bedømt ,og det var jo alt sammen meget godt ,og da resultaterne skulle læses op i samlet trop, var det en bedrift i sig selv at skulle forbi flag , højtalere og klappende publikum. Men ,hvad man ikke kan klare når man står på bagbenene ?! Efterhånden vænnede vi os til de tumulte omgivelser og det har været en stor oplevelse både for hest og ejer, som kom hjem trætte og beskidte ,men glade hjem søndag aften.
Ellers vil jeg sige at jeg var imponeret over det kæmpe arrangement, som var stablet på benene. Jeg kunne dog godt have tænkt mig noget mere og klarere information efter jeg havde meldt til, foruden et mere detaljeret kort over campingforhold mv. Jeg synes dog at vore egne kontaktpersoner gjorde et stort arbejde for at koordinere og tålmodigt besvare alle de tåbelige spørgsmål ,der meldte sig inden.
Det var rigtig hyggeligt med fællesspisningen lørdag, og rigtig god mad til en meget billig pris !
Dog var det hårdt at have to små børn og en mand der egentlig ikke brænder rigtigt for sagen med. Så jeg kunne stadig godt tænke mig at de vejledende bedømmelser blev åbnet for unghopper. Det ville alligevel ikke afholde mig fra at udstille igen, for jeg syntes det var sjovt og jeg kommer igen !
Som en sidste kommentar : det show der blev kørt i ringenŠ..det var så flot, det opvisningshold vi stillede med. Vi var et par stykker der stod på sidelinien med tårer i øjnene af bar rørelse. Det var så flot, og musikken var kanon. Så hvis jeg får mulighed for det, vil jeg simpelthen prøve at være med til det !!!!
Tak til alle jer, der knoklede for at vi andre kunne få nogle herlige dage. Selv vejret havde I sørget godt for. Vi ses til næste år.

Dyrskuet 2003 - med stalde som indisk gedemarked
Af Carina Lund, Fårevejle

Hvis nogen af jer besøgte dyrskuet i Roskilde i år, var der måske en enkelt eller to som ikke kunne finde de islandske heste. Men ved nærmere eftersyn kunne det være at i fandt dem i gaden hvor der var indisk gedemarked. Ja, ja ­ forklaring følger.

For første gang skulle vi have en hest med på Roskilde dyrskuet. Allerede sidste år havde Maja fra Stutteri Katulabo en forespørgsel ude om vi ikke kunne stille vores nu 3 års hoppe Drótt i en samling efter Gnyr fra Hreppholum. Og selvfølgelig ville vi det.
Man kan overhovedet ikke sige at vi gik i skarp træning. Faktisk var det først ca. 3 uger inden dyrskuet at vi fik agt et hovedtøj på hende. Vi havde ingen forventninger til dyrskuet, ud over at Drótt skulle have en god oplevelse. 
Nå men alle forberedelserne gik over al forventning og vi læssede spændt hestene i traileren. Vi skulle også have en hest med til showet med de islandske heste.

På dyrskuepladsen fik vi bugseret Drótt ind i et spiltov. Der var lagt 2 brædder som man kunne afskærme med bagud, så hestene kunne være løse i spiltovet. Og dem satte vi selvfølgelig op. 
Pludselig var der en af de andre 3 års der sprang over og det ³filmede² Drótt med det samme og fra stående stilling sprang hun ca. 1 meter ud over ­ og var fri.
Vi fik hurtigt fanget dem og på plads igen. Så blev "lågen" armeret og lavet til ca. 1,20 m. i højden ­ nu burde det være ok.
Samme aften mens vi trænede til showet brød der pludselig 2 ud igen og Drótt som jo nu havde fundet ud af at hun var en springhest ­ sprang igen fra stående stilling og ud over "lågen". 

Nå ja ­ hvad gør man så ­ sætter mere og højere armering op. Det samme gjorde alle andre så også. Og pludselig lignede det der eller skulle være en flot præsentation af vores islandske heste nu en gade med indisk gedemarked. Der var alverdens forskellige låger og afspærringer ­ og publikum kunne kun se dem hvis de gik helt tæt på og så imellem tremmerne!!!!

Nå bortset fra det. Så var der meldt 32 islandske heste til skuet og vist nok fremmødt 28. 
Bedømmelsen startede tidlig fredag morgen ude på en af markerne. Der stod vi så alle sammen i bagende sol og fik mere eller mindre solstik. Der blev uddelt et par ærespræmier og ellers var pointene fra 21 til 24. Alt i alt et flot resultat.

Også ved showet var der succes. Vi var 20 ­ 21 ryttere der red en gang om dagen i det store hesteshow. Og som showrytter bliver man helt høj og meget afhængig af at være med. Lige fra vi rider ind og til vi rider ud igen er publikum med. Deres klapsalve vare under hele showet. Bagefter var der mange der kom og sagde til os at vores show var det bedste og det var kun det de kom for at se. Dejligt at høre. Specielt fordi der i år var mange helt nye showryttere med.

Det var 3 dejlige dage og vejret var heldigvis med os hele tiden. Og til alle jer som ikke har prøvet det ­ PRØV DET. Det er meget sjovere, hyggeligere osv. at være med som udstiller end bare at komme som publikum. Det er ihvertfald ikke sidste gang vi har været med. Så nævner vi ikke noget om solskoldede næser, indisk gedemarked, MEGET langt til campingpladsen.

Hov glemte jeg at nævne, at det for første gang i dyrskuets historie, var et islandsk føl der blev skuets bedste.


SHOW med 20 islandske heste i det store HESTESHOW
FREDAG aften, LØRDAG middag, SØNDAG middag
Se mere på www.roskildedyrskue.dk

Udstillere på Roskilde Dyrskue 2003
Hingste 6 år og derover
Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1725 VIGRI frá RAGNHEIDARSTÖD. IS1987187067, sortbrunbroget,
F: OTUR 1050 SAUDÁRKRÓKI IS1982151001 
M: PAMELA FELLSKOTI IS1973288475 
MF: LÉTTIR 600 VÍK I MYRDAL IS1960185660

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1726 GNYR frá HREPPHÓLUM, IS88188170, sortbrun
F: GASSI 1036 VORSABÆ II IS1982187036
M: GÍGJA 4040 DRUMBODDSSTÖDUM IS70288401
MF: BLESI 577 NÚPAKOTI IS1958184085

Stutteri Bøgegården, v/Uffe og Lotte Chlemdorff, Dønnnevældevej 101, Dønnevælde, 3230 Græsted
1727 NÓI fra NØDDEGÅRDEN, DK1990102498, rød
F: KOLFAXI FLUGUMYRI DK1984100121
M: CARMEN KOLKUÓSI IS81258586
MF: STÍGANDI YNGRI KOLKUÓSI ISAA158037

2-årige hingste
Karina Utoft Jensen, Skamlebækvej 4, Skamlebæk, 4540 Fårevejle
1728 ELDIR fra KATULABO, DK01102066, sort
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: SARA ØSTERSØHUS DK95205141
MF: GLADUR 887 YTRA-SKÖRDUGILI IS1973157550

Følhopper med føl ved siden
Lise Brouér Jørgensen, Åsebro 34, 3300 Frederiksværk
1729 SIF fra SNEDKERGAARDEN, DK94205626, rød
F: ÓDUR 937 TORFASTÖDUM IS1975188502
M: BIRTA SNEDKERGAARDEN DK88200380
MF: LJÚFUR 726 SVIGNASKARDI IS1968136530
Føllets far: DEPILL FRA VOTMÚLA, ÁRN, IS1991187601

Per Brandhøj, Søhusevej 3, 4241 Vemmelev
1730 FIFA fra DIANALUND, DK95206714, rød
F: HÖGNI HIMMERLAND DK1987120015
M: TRÍTLA LEGIND DK78200295
MF: THÓR FRIJSENBORG DK1970100244
Føllets far: PYTUR HÓLI, IS 87157188

Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1731 KELLA fra RØRHAVEGÅRD, DK97206451, broget
F: ANDVARI THORSVIGHUS DK1988100247
M: DUMBA TYLSTRUP DK77200112
MF: BLAKKUR 685 TUMABREKKU IS1965158220
Føllets fader: VÆNGUR FRA ENGIMYRI, IS 91165320

4- og 5-årige hopper uden føl ved siden
Marianne Thorsen, Starhøjvej 6, 4683 Rønnede
1732 DIMMA fra SØBJERG, DK98206953, sort
F: VIGRI RAGNHEIDARSTÖDUM. IS1987187067
M: KATLA THURØ DK91201545
MF: BLÆR ÁRGERDI IS83165001

Gunnar Jonsson, »Stenholt«, Odderdamsvej 1A, 3400 Hillerød
1733 SOKKA fra STENHOLT, DK99206836, lys brun, lille stjerne
F: MÖKKUR VARMALÆK IS85157400
M: RAUDHETTA STENHOLT DK94207371
MF: JARL ARNPÓRSHOLTI IS74135770

Susanne Thiemke, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1734 VALDÍS fra GRANBAKKEN, DK99202391, brun
F: ANDVARI THORSVIGHUS DK1988100247
M: PRINSESSA GRANBAKKEN DK91203427
MF: KVISTUR 1044 GERDUM IS1981184601

Susanne Thiemke, Fogedgaarden, Vejbyvej 4, 3220 Tisvildeleje
1735 ÓFEIG fra FOGEDGÅRDEN, DK99202970, sortbrun
F: ANDVARI THORSVIGHUS DK1988100247
M: VÆNA ØLLEMOSEN DK91203433
MF: KVISTUR 1044 GERDUM IS1981184601

Desiree Grandjean, Møllehøjvej 1, Alsønderup, 3400 Hillerød
1736 SALKA fra SØSTERBROMØLLE, DK99206165, brun
F: KVISTUR 1044 GERDUM IS1981184601
M: ÍSABELLA VATNSLEYSU IS1982258510
MF: HERVAR 963 SAUDÁRKRÓKI IS1976157003

3-årige hopper
Jette Bomholdt, Rønnekildevej 7, Ramløse, 3200 Helsinge
1737 HATTA fra RØNNEKILDEGAARD, DK00203484, sortbroget
F: VÆNGUR ENGIMYRI IS1991165320
M: RJA LANGERØD DK92204792
MF: GLADUR 887 YTRA-SKÖRDUGILI IS1973157550

Gunnar Jonsson, »Stenholt«, Odderdamsvej 1A, 3400 Hillerød
1738 STELPA fra STENHOLT, DK00204275, rødbroget
F: GAMMUR TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020
M: LIPÚRTA STENHOLT DK85200106
MF: RAUDDREKI SKOGURHAGA NL74100741

Vibeke Budde Damkjær, Tuse Næs Vej 1A, Mårsø, 4300 Holbæk
1739 KYLJA fra MÅRSØ, DK00204059, rød
F: SETH NØDDEGÅRDEN DK94107391
M: GLETTA E.-TORFUSTÖDUM1 IS1991284784
MF: HRÓKUR EYSTRI-TORFAST. IS87184501

Lene Søe Rasmussen, Smedevej 19, Strø, 3320 Skævinge
1740 HERVÖR fra STRØBJERGE, DK00203987, musegrå
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: HRÖNN RØDE HUUS DK90200365
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690

Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1741 VÆNA fra BIRKELUNDEN, DK00204394, rødbleik
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MÓSA SKÁL IS88285051
MF: DREKI SKÁL IS80185050

Christina Havresøe, Tindingevej 12, 4291 Ruds Vedby
1742 NATTFREYJA fra TESSEBØLLE, DK00205432, rød
F: DARRI 1021 KAMPHOLTI IS1981187520
M: GLETTA ANKERSTRÆDE DK91200676
MF: NEISTI FUGLSANG DK1981100168

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1743 DROPA fra KATULABO, DK00204815, rød
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: RÁ KATULABO DK95207332
MF: RAUDDREKI SKOGURHAGA NL74100741

Carina Lund, Veddingevej 19, 4540 Fårevejle
1744 DRÓTT fra KATULABO, DK00204813, móvindótt
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: LJÓNSLÖPP STENHOLT DK80200012
MF: LJÚFUR 726 SVIGNASKARDI IS1968136530

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1745 DAGSTJARNA fra KATULABO, DK00204814, rød
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MILLA KATULABO DK88200244
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690

Camilla Gudmandsen, Mårumvej 76, 3230 Græsted
1746 KRISTIN fra KIRSTINEHØJ, DK00204906, sort
F: FENGUR IBISHÓLI IS1992157686
M: BRÚN KOLKUÓSI IS82258585
MF: FUNI KOLKUÓSI IS75157001

Teknisk Skole Slagelse , C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse
1747 BRÚNKA fra JERNBJERG, DK00204918, sortbrun
F: STEBBI ÆRTEBJERG DK92107341
M: LOTTA JERNBJERGGÅRD DK89200164
MF: KVISTUR 1044 GERDUM IS1981184601

Teknisk Skole Slagelse , C.A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse
1748 BRELLA fra JERNBJERG, DK00205974, rødgul
F: STEBBI ÆRTEBJERG DK92107341
M: BLEIKKA JERNBJERGGÅRD DK95205259
MF: KVISTUR 1044 GERDUM IS1981184601

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1749 DÍS fra KATULABO, DK00205125, sort
F: GAMMUR TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020
M: SVANA NEDRA-ÁSI, SKAG IS88258269
MF: FLUGAR DALSMYNNI IS84158370

Camilla Bobek, Svanekærvej 9, Sandholm, 3660 Stenløse
1750 ASKJA fra SANDHOLM, DK00206242, sort, stjerne
F: NÁTT RYMUR ARNPÓRSHOLTI IS1989135771
M: KELLA RØDE HUS DK93206308
MF: HELMINGUR DJÚPADAL IS86186350

2-årige hopper
Sussi Neergaard, Maglebjergvej 1, Assentorp, 4295 Stenlille
1751 RÁ fra ÅMOSEN, DK01201468, mørk brun, lille stjerne
F: GÆFUR EBELTOFT DK93107706
M: RÖSKVA UDSTRUPLUND DK96207013
MF: GAMMUR TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1752 BLESA fra SØBORGHUS, DK01203241, rød, kort blis
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: VIGDIS SØBORGHUS DK91201007
MF: FRÓDI 784 ÁSGEIRSBREKKU IS1970158484

Marianne Thorsen, Starhøjvej 6, 4683 Rønnede
1753 LITLA fra THORHØJ, DK01203130, rød
F: FERILL HAFSTEINSSTÖDUM IS90157343
M: GOLA N JABÆ IS1994287611
MF: STORMUR STÓRHÓLI IS1987155130

Lars Zeeberg Nielsen, Lille Karlsmindevej 121, 3390 Hundested
1754 SIA fra LILLE PILEGAARD, DK01205089, rød, stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: GILDA SKOVBO DK97206472
MF: GAMMUR TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020

Liselotte og Uffe Chlemdorff, Dønnevældevej 101, Dønnevælde, 3230 Græsted
1755 SÓL fra BØGEHAVEGÅRD, DK01204012, rød, lille snip 
F: NÓI NØDDEGÅRDEN DK1990102498
M: SUNNEVA SÓLBREKKU IS89275371
MF: OTUR 1050 SAUDÁRKRÓKI IS1982151001

Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1756 BRYNJA fra BIRKELUNDEN, DK01203985, musegrå med ål
F: ASI BRIMNESI IS1984157017
M: MÓSA SKÁL IS88285051
MF: DREKI SKÁL IS80185050

Peter Feldthaug Larsen, Mølledamsvej 4, 3200 Helsinge
1757 ASKJA fra BOMOSEN, DK01205824, rød, stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MILLA KATULABO DK88200244
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690

Samling efter GNYR fra Hrepphólum, IS 88188170 
Udstiller: Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested

Samlingen består af:
Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1758 GNYR fra HREPPHÓLUM, IS88188170, sortbrun, stjerne. 
Født d. 01011988 på Island 
F: GASSI 1036 VORSABÆ II IS1982187036
M: GÍGJA 4040 DRUMBODDSSTÖDUM IS70288401
MF: BLESI 577 NÚPAKOTI IS1958184085

Lene Søe Rasmussen, Smedevej 19, Strø, 3320 Skævinge
1759 HERVÖR fra STRØBJERGE, DK00203987, musegrå, lille stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: HRÖNN RØDE HUUS DK90200365
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690

Joan Lægg Willumsen, Birkegårdsvej 11, Nielstrup, 4683 Rønnede
1760 VÆNA fra BIRKELUNDEN, DK00204394, rødbleik
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MÓSA SKÁL IS88285051
MF: DREKI SKÁL IS80185050

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1761 DROPA fra KATULABO, DK00204815, rød, stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: RÁ KATULABO DK95207332
MF: RAUDDREKI SKOGURHAGA NL74100741

Carina Lund, Veddingevej 19, 4540 Fårevejle
1762 DRÓTT fra KATULABO, DK00204813, móvindótt
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: LJÓNSLÖPP STENHOLT DK80200012
MF: LJÚFUR 726 SVIGNASKARDI IS1968136530

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1763 DAGSTJARNA fra KATULABO, DK00204814, rød, stor skudstjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MILLA KATULABO DK88200244
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690

Bo Hansen, Stutt. Katulabo, Torupvejen 76, 3390 Hundested
1764 BLESA fra SØBORGHUS, DK01203241, rød, kort blis
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: VIGDIS SØBORGHUS DK91201007
MF: FRÓDI 784 ÁSGEIRSBREKKU IS1970158484

Lars Zeeberg Nielsen, Lille Karlsmindevej 121, 3390 Hundested
1765 SIA LILLE fra PILEGAARD, DK01205089, rød, stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: GILDA SKOVBO DK97206472
MF: GAMMUR TÓFTUM, ÁRN. IS1986187020

Peter Feldthaug Larsen, Mølledamsvej 4, 3200 Helsinge
1766 ASKJA fra BOMOSEN, DK01205824, rød, stjerne
F: GNYR HREPPHÓLUM IS88188170
M: MILLA KATULABO DK88200244
MF: HRANNAR SELFOSSI IS1973187690